Dalai Lama

Cardio fitness

Bij cardio-training wordt het hart-long systeem getraind. Hart en longen zijn de motoren van het lichaam. Een goede en regelmatige cardio-training zorgt voor een daling van de bloeddruk, een betere longcapaciteit, een hoger zuurstofopnamevermogen, en een sterkere hartspier. Hierdoor wordt de algemene weerstand vergroot en verminderd stress. Omdat bij cardio-training grote spiergroepen worden gebruikt, neemt de vetverbranding toe en verbetert de lichaamssamenstelling. Dit maakt het uitvoeren van alledaagse taken als lopen, fietsen en traplopen makkelijker.

 

Voor bepaalde doelgroepen is cardio-training heel erg belangrijk. Wist u dat de bloedglucose waarden (diabetes) verbeteren door goed gerichte cardio training? Er dient dan wel  regelmatig en in de goede intensiteit te worden getraind. Om dit te goed te kunnen beoordelen adviseren wij het gebruik van een hartslagmeter. Healthclub Fitscore is tevens verkooppunt van het topmerk POLAR hartslagmeters en zorgt voor een optimaal volgproces van de training.

 

StarTrac© apparatuur

StarTrac© is één van de grote spelers in de fitnessindustrie en staat bekend om haar innovatie. Alle apparaten zijn zeer gebruiksvriendelijk en beschikken over moderne snufjes zoals uitgebreide displays met ledverlichting en vele programma’s zoals berg-op training, conditietesten en vetverbranding. Ook beschikken alle apparaten over hartslagmeting via handcontact en directe ventilatie. Dat is prettig trainen! Healthclub Fitscore beschikt ook over twee ultra- moderne (electronische) Spinnerbikes waar u op een scherm compleet met instructeur, geluid en muziek een echte Spinningles individueel kunt volgen in de fitnesszaal.