• fitscore

Groenteschotel

In de situatie waarin we zitten kan het voorkomen dat je tegen lege schappen aan loopt in de supermarkt en dus moet improviseren wat je vanavond gaat eten. Daar is dit recept uitermate geschikt voor. Je kunt dit namelijk zo aanpassen naar de ingrediënten die je nog hebt of nog kan krijgen. Hierbij mijn versie, zoals ik hem gemaakt heb. Onderaan zal ik verschillende variaties met jullie delen.


Ingrediënten voor 2-3 personen 1 ui 1 teen knoflook 250 gram champignons 1 rode paprika 1 winterwortel 125 ml groentebouillon 130 gram linzen 150 gram mais


Ingrediënten voor de saus 4 eetlepels Tomatenpuree 1 theelepel Paprikapoeder 1 theelepel oregano Peper en zout naar smaak


Bereiding: Snipper de ui en de knoflook, snijd de wortel en paprika in kleine blokjes. Verhit wat olijfolie in een ruime pan, fruit de ui en knoflook. Doe de wortel, paprika en champignons erbij en bak een paar minuten mee. Voeg dan de linzen en mais toe en bak even mee. Voeg dan de ingrediënten voor de saus toe samen met de bouillon. Laat de saus zo’n 3 minuten doorgaren tot een lekkere stevige saus. Serveer de groenteschotel met zilvervliesrijst.

Variaties

Andere groenten? Ook lekker met sperziebonen, broccoli of doperwtjes Liever vlees? Maak dan het gerecht klaar met gehakt Geen rijst? Serveer dan de groenteschotel met aardappelen.


Eet smakelijk!

123 views0 comments

Recent Posts

See All