• fitscore

GOFIT-21 | De werking van gember

Hieronder lees je 7 redenen waarom het goed is om gember aan je gezonde leefstijl toe te voegen:

1. Voorkomt een opgeblazen gevoel, maagzuur en misselijkheid

Als je een opgeblazen gevoel hebt of last hebt van misselijkheid, kan een kleine hoeveelheid gember snel verlichting geven. Ben je in verwachting en heb je veel last van ochtendmisselijkheid? Gember is een volkomen veilig en goedkoop middel om te zorgen dat de kostbare bouwstoffen, vitamines en mineralen die je binnenkrijgt bij jou en je kindje terechtkomen en niet verloren gaan. Gember is ook een natuurlijk middel tegen brandend maagzuur. Dus behalve zijn lekkere smaak is dit nog een geschikte reden om gember aan gerechten toe te voegen.


2. Bevordert de opname van voedingsstoffen

Een snelle vertering en een goede opname van voedingsstoffen is van cruciaal belang voor je gezondheid. Gember helpt daadwerkelijk bij het beter verteren van je voedsel. Zo neemt je lichaam alle voedingsstoffen op en kan het daar optimaal gebruik van maken.


3. Reinigt je lichaam

Gember staat bekend om zijn zuiverende werking. Het heeft een reinigende werking op je lymfestelsel. De lymfeklieren voeren schadelijke stoffen af, met name bij ontstekingen. Het nuttigen van gember zorgt ervoor dat gifstoffen geen kans krijgen om zich op te hopen in je organen. Gember stimuleert ook de doorbloeding en zorgt daarbij ook nog eens dat je lekker warm blijft. Goed nieuws voor de koukleumen onder ons!


4. Versterkt het immuunsysteem

Uit onderzoek blijkt dat gember het afweersysteem versterkt. Het is dus goed om dagelijks een glas water met een paar druppels gember te drinken. Je geeft je afweersysteem daarmee op een makkelijke en snelle manier een natuurlijke boost.


5. Werkt als een natuurlijke pijnstiller

Het is een feit dat gember gezond is, en het is prima geschikt als smaaktoevoeging aan gerechten. Er zijn aanwijzingen dat gember ook een pijnstillende en ontstekingsremmende werking heeft. Regelmatig gebruik van gember helpt pijnklachten van het gewrichten- en spierstelsel te verminderen. De beste manier om te kijken of dat werkt, is door een paar keer per dag een kopje gemberthee te drinken. Het is het waard om dit uit te proberen, zeker als je middelen zoals ibuprofen niet goed verdraagt.


6. Stabiliseert je bloedsuikerspiegel

Wist je dat gember helpt om heftige schommelingen in je bloedsuikerspiegel te voorkomen? Een stabiele bloedsuikerspiegel zorgt ervoor dat je je goed voelt en beter kunt denken.


7. Betere doorbloeding

Gember werkt heel goed bij menstruatiepijn en buikkrampen. Eén kopje gekookte gemberthee kan al wonderen doen. Daarbij zorgt het ook voor een betere doorbloeding van je handen en voeten; voor veel vrouwen een extra reden om gember regelmatig te gebruiken.


Hoe eet je gember?

Gember is in allerlei soorten verkrijgbaar: vers, als poeder, als olie, als siroop en gekonfijt. Je vindt het op de markt, in supermarkten, in delicatessenwinkels en natuurwinkels. Gebruik gemberpoeder voor een intenser effect. Gember is niet duur en is goed te bewaren in de koelkast.


100 views0 comments

Recent Posts

See All