• fitscore

GOFIT-21 | DAY 2 - Waarom een 21 dagen challenge?

Het doel van deze challenge is bewustwording. Met deze challenge sla je de weg in naar een gezondere leefstijl. Je geeft je gezondheid een boost door een gezonde gewoonte onderdeel te laten worden van je leefstijl.


Ergens mee bezig zijn levert resultaat op. Maar waarom 21 dagen? Goede vraag! Het duurt gemiddeld genomen 21 dagen om een (nieuwe) gewoonte aan te leren. Dat houdt in; 21 dagen bezig zijn met je nieuwe gewoonte. Bij de 21 dagen challenge krijg je allemaal tools en handvatten waardoor het voor jou makkelijk wordt gemaakt om de 21 dagen challenge te laten slagen. Elke dag zet je een paar kleine stappen die uiteindelijk groot resultaat gaan opleveren. In het begin zijn dit kleine stappen en langzaam komt er iets meer uitdaging bij. De perfecte manier om een gewoonte aan of af te leren!


Waarom zorgt deze challenge ervoor dat je stappen zet? Één van de moeilijkste dingen die er is, is om 21 dagen achter elkaar bezig te zijn met een nieuwe gewoonte of het afleren van een slechte gewoonte. Waarom? Omdat je namelijk iets gaat doen wat je niet gewend bent. De afgelopen maanden of jaren ben je gewend om op een manier te leven met je huidige gewoontes. Tijdens de 21 dagen challenge ben je bezig met nieuwe gewoontes en dat ben je nog niet gewend. De kans dat je deze nieuwe gewoonte(s) van de één op de andere dag in één keer oppakt zonder tegenslagen is heel klein. Daarom is deze 21 dagen challenge de perfecte handleiding om je nieuwe gewoonte(s) stap voor stap eigen te maken.


Een handleiding voor iedereen Waarom voor iedereen? Omdat iedereen via deze challenge zelf inzicht krijgt hoe je kunt minderen met een slechte gewoonte en hoe je een goede gewoonte, stap voor stap, aan kunt leren. Het heeft geen zin om meerdere gewoontes tegelijk te willen. Het is belangrijk dat je elke dag kleine stappen zetten, die op den duur groot resultaat opleveren en door middel van de challenge van 21 dagen ga je dit zelf ervaren. Welke stap zet jij vandaag? Ga je bijvoorbeeld vandaag wat meer bewegen? Meld je bijvoorbeeld aan voor onze OUTDOOR FITNESS of volg thuis een lesje via ons Youtube-Kanaal!

“Alleen door de challenge aan te gaan ben je al een hele grote stap dichterbij een gezondere leefstijl dan gisteren!”

Focus op wat wel lukt met hele kleine stappen. Deze 21 dagen challenge richt zich elke dag op kleine stappen. Kleine stappen zijn makkelijker vol te houden dan grote stappen, omdat kleine stappen minder ver weg liggen van de manier van leven hoe je gewend was, vergeleken met grote stappen.

Elke kleine stap levert op den duur GROOT resultaat op!

95 views0 comments

Recent Posts

See All