- fitscore
Gevulde Speculaas
Omdat het bijna 5 december is, deel ik graag dit heerlijke recept met jullie. Het is heel makkelijk om te maken, zoveel lekkerder én een stuk gezonder! Deze is niet te missen op sinterklaasavond. Ik gebruikte een sloffenring, maar je kunt ook een vierkante of een ronde taartvorm van 20 cm gebruiken.

Ingrediënten
Deeg
250 gram speltmeel (ook te vervangen door ander soort meel)
150 gram roomboter 125 gram kokosbloesemsuiker (ook te vervangen door rietsuiker)
2 el speculaaskruiden
2 tl wijsteenbakpoeder
60 ml Amandelmelk
1 ei
snufje zout
handje amandelen
Amandelspijs
200 gram amandelmeel
150 gram biologische honing
schil van één citroen
1 ei
Bereiding
Doe het speltmeel met de bakpoeder, boter, speculaaskruiden en zout in een kom. Mix dit goed door elkaar en voeg de melk toe. Kneed het deeg soepel en leg het even een half uurtje in de koelkast, zo trekken de smaken lekker in. Zet ondertussen de oven aan op 180 graden en maak de amandelspijs. Hiervoor meng je de amandelmeel, honing, schil van een citroen en een ei met elkaar.
Vet je taartvorm in met boter. Haal het deeg uit de koelkast en leg de helft hiervan op de bodem van je taartvorm. Verdeel het amandelspijs hierover heen en leg volgens de rest van het deeg hier weer overheen. Maak de randjes netjes dicht met het deeg. Verdeel wat amandelen over de gevulde speculaas en smeer het geheel in met een losgeklopt ei. Bak de gevulde speculaas af in ongeveer 55 minuten.
En smullen maar! :)