• fitscore

De beste tips om goede voornemens vol te houdenMeer sporten? Stoppen met roken? Gezonder eten? Minder drinken? Grote kans dat je dit jaar weer uit de startblokken gaat met een handjevol goede voornemens. Maar voornemens bedenken is één, ze daadwerkelijk volhouden is een héél ander verhaal. Slechts 10% van de mensen houdt een goed voornemen langer dan een jaar vol, en 36% zet in de eerste maand alweer zijn tanden in een hamburger. Want tja, ééntje kan toch geen kwaad? Om je slagingskansen flink te vergroten hebben wij de beste tips op een rijtje gezet om je goede voornemens vol te houden.

Zet je goede voornemens om in doelen Stel dat je goede voornemen is om meer te sporten, toevallig één van de populairste voornemens. Je houdt het dan langer vol als je een concreet doel formuleert, bijvoorbeeld: ‘ik wil over twee maanden 30 minuten achter elkaar kunnen hardlopen zonder tussendoor te stoppen’ of ‘ik ga een 30-dagen fitnessplan volgen’ of ‘ik wil de komende twee maanden minimaal drie keer per week een uur sporten en ga op maandag, woensdag en zaterdag naar de sportschool’. Hoe concreter het doel, hoe groter de kans dat je het volhoudt.


Bedenk niet teveel voornemens Uit onderzoek is gebleken dat mensen minder wilskracht hebben als ze zich op meerdere doelen tegelijk moeten focussen. Focus op één doel! Want als je te veel doelen hebt, ga je het minder leuk vinden en stop je waarschijnlijk met allebei.

Focus op 8 maart 2020 Uit onderzoek is gebleken dat het gemiddelde aantal dagen van het aanleren van een gewoonte 66 dagen duurt. 66 dagen na 1 januari is 8 maart. Als je tegen die tijd nog niet hebt gezondigd, is de kans aanzienlijk groter dat je het de rest van je leven volhoudt.

Houd je resultaten bij Meer sporten? Als je een schema volgt in onze app, kun je bijhouden wat je al gedaan hebt. Je kunt zien of je bijvoorbeeld sneller bent geworden, de workouts afstrepen die je hebt gedaan (net als een to do-list werkt dat motiverend) of je kunt je resultaten delen op social media, zodat iedereen ziet hoe goed jij bezig bent.

37 views0 comments

Recent Posts

See All