• fitscore

Chocoladerol met frambozen

Wil jij uitpakken met Valentijnsdag? Maak dan deze heerlijke chocoladerol.


Ingrediënten 75 gram speltbloem 30 gram cacaopoeder + wat om te bestrooien 100 gram kokosbloesemsuiker 250 ml slagroom 100 gram monchou 5 eieren 2 eetlepels honing 2 theelepels wijsteenbakpoeder 1 theelepel vanille extract 500 gram Frambozen Reep pure chocolade Handje Kokosrasp


Bereiding Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet het bakpapier goed in met boter en bestuif met cacaopoeder. (benut heel de bakplaat)

Meng het speltbloem en 30 cacaopoeder in een kom en voeg de bakpoeder toe. Doe in een andere kom de 5 eieren met de kokosbloesemsuiker en klop tot een zeer luchtige massa. Spatel nu de droge ingrediënten door het luchtige eimengsel. Schenk het beslag op de volledig beklede bakplaat en schuif in de oven voor zo’n 10-15 minuten.

Laat 2 minuutjes afkoelen en leg de cake op een snijplank en verwijder het bakpapier. Neem een schoon vel bakpapier en bestrooi royaal met cacaopoeder en laat de cake van de snijplank afglijden op het met cacao bestoven bakpapier (zo komt de mooie gladde bovenkant in de cacao te liggen). Rol nu voorzichtig, maar wel stevig, de cake inclusief het bakpapier op en zorg dat de ‘naad’ aan de onderkant van de rol komt. Laat de chocoladerol volledig afkoelen in het bakpapier!

Klop de monchou met de honing en het vanille extract glad en schenk de slagroom er bij en klop door tot een stevige massa.

Als de chocoladerol volledig is afgekoeld kun je deze heel voorzichtig weer open rollen. Bestrijk met de slagroom en bestrooi royaal met de frambozen (breek deze een klein beetje) Druk de frambozen in de slagroom en rol heel voorzichtig weer op. Leg deze op een bord en zet weg in de koelkast tot gebruik.

Voor het serveren versier je de chocoladerol met kokosrasp, frambozen en chocolade krullen, deze maak je door met een scherp mes over de onderkant van een reep chocolade te schrapen van boven naar onder. Smullen maar en een hele fijne Valentijnsdag!


73 views0 comments

Recent Posts

See All